Ispinne av Blåbær og Yoghurt

Blåbær Fersken Is Yoghurt

Ferdig på 10 minutter.

Fryses i 2-3-timer.

Oppskriften gir 5 porsjoner.

Disse yoghurt-isene fulle av blåbær og pyntet med fersken, ser ut som pannekaker. En sunn, smakfull og morsom snacks som barna dine og du selv vil fryde dere over. Gresk yoghurt har en fyldig konsistens, er rik på proteiner og inneholder lite fett. Blåbær er en kilde til vitamin E,C og folat. I tillegg har blåbær et høyt innhold av kostfiber. Vitamin E bidrar til å  beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er bra for fordøyelsen. Så disse isene er proppfulle av sunnhet som kroppen vil sette pris på.

Dette trenger du:

  • 1,5 dl gresk yoghurt naturell
  • 4 ts fibersirup fordelt
  • 3 ss blåbær (delt i fire)
  • 5 ispinner av tre (eller det du har for hånden)
  • 5 biter fersken skåret i firkanter på ca 2,5 cm og ½ cm tykk 

Fremgangsmåte:

  1. Rør yughurt og 1 ts fibersirup sammen i en liten bolle før du forsiktig tilsetter blåbær.
  2. Dekk en stekeplate (eller papp) med bakepapir.
  3. Legg ispinnene på bakepapiret med god avstand imellom.
  4. Fordel yoghurt blandingen i sirkel over ispinnene med baksiden på en skje.
  5. Frys dem ned i ca. 2 timer inntil de er så faste at du kan ta dem opp.
  6. Ta dem ut av fryseren og legg en ferskenbit på hver av ispinnene med resten av fibersirupen på toppen smurt utover isen.
  7. Legg dem tilbake i fryseren i ca 10 minutter slik at fibersirupen blir fast.

Ernæringsprofil

  • Uten egg
  • Uten nøtter
  • Uten soyaprodukter
  • Glutenfri
  • Passende for vegetarianere

Ernæringsinformasjon

Porsjonsstørrelse : 1 ispinne

Hver porsjon inneholder : 42 kalorier ; 4,2 g karbohydrater ; 2.8 g protein



Eldre poster Nye poster


Legg igjen en kommentar