Blomkålmos med hvitløk

Blomkål Hvitløk Mos Olivenolje

Ferdig på 20 minutter

6 porsjoner

Blomkål most til en kremet konsistens, er en lavkarbo erstatning for potetmos. Den blir ekstra god ved å tilsette hvitløk. Oppskriften er superenkel uten melkeprodukter. Ypperlig også for veganere. Blomkål er billig og mager. Du kan spise mye av den uten å få dårlig samvittighet. Grønnsaken er proppfull av næringsstoffer. Rik på kostfiber, vitaminer og mineraler som vitamin C og B-vitaminet folat. Blomkål er kjent for å ha kreftforebyggende egenskaper. Det er plantestoffene glukosinolater og tiocyanater som sørger for det, og disse stoffene frigjøres når du tygger blomkålen.

Dette trenger du

  • 1 stort blomkålhode
  • 3 ss rapsolje
  • 2 ss olivenolje til garnering
  • 2 skivet hvitløksfedd
  • 1 ts salt
  • ½ ts malt pepper
  • 1 ss hakket fersk salvie eller koriander

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann i en stor kjele. Tilsett blomkål og kok til den er mør, i ca. 10 til 12 min.
  2. I mellomtiden varmer du opp en stekepanne og tilsetter hvitløk. Stek på lav varme mens du rører, inntil hvitløken begynner å bli litt brun på kantene, omtrent 1 til 2 min.
  3. Legg den da i en food processor sammen med den kokte blomkålen, salt og pepper. Kjør maskinen til blandingen blir jevn og glatt.
  4. Legg den i en bolle og rør inn salvie. Hell på litt olivenolje dersom du ønsker det. 

Ernæringsprofil :

  • Uten meieriprodukter
  • Uten egg
  • Uten nøtter
  • Uten soya
  • Glutenfri
  • Høyt fiberinnhold
  • Lite kalorier
  • Lite karbohydrater

Ernæringsinformasjon :

Porsjonsstørrelse : 100 g ferdig blomkålmos

Hver porsjon inneholder : 98 kalorier ; 2,4 g karbohydrater ; 1,9 g protein.



Eldre poster Nye poster


Legg igjen en kommentar