Salat med Reker og Egg

Egg Lunsj Matpakke Reker Salat Tomat

Egg er en sunn matvare som er godt likt av de aller fleste. I tillegg til å smake godt, er egg også proppfull av proteiner, vitaminer og mineraler som er nødvendig for kroppen. Reker er også rik på proteiner, vitamin D, vitamin B12 og selen som er viktig for mange av kroppens livsviktige prosesser. Sammen utgør disse matvarene i en salat et fullverdig måltid som vi burde inkorporere flere av i vår hverdag.

 

Oppskriften gir: 1 porsjon
Tilberedelsestid: 10 minutter
Total tid: 10 minutter

 

Ingredienser:

  • 200 g oppskåret salat etter ønske
  • 7 cherry tomater
  • 70g skivet agurk
  • 2 hardkokte egg, gjerne delt i båter
  • 200 g reker ferske eller i lake, avrent
  • Smakes til med pepper
  • 4 ss tzatziki eller annen dressing

 

Fremgangsmåte:

Bland salaten, tomtater, agurk, egg og reker i en bolle. Smak til med pepper. Hell på dressing på toppen og server.

Tips: Hvis du ønsker en enklere måte å skjære opp grønnsaker på, prøv vår Smarte & Enkle 1-2-3 Salat Kutter Bolle som kan kjøpes her.

Tips: Hardkokte egg får du ved å koke egg i en kjele i 10 minutter. Deretter lar du dem avkjøles med en gang i kaldt vann.

Tips: Forbered salaten (dvs. grønnsakene) kvelden i forveien slik at du har en sunn og god lunsj til dagen etter. Kok også eggene kvelden i forveien, slik at de har blitt kalde når du morgenen etter blander hele salaten. Dressingen kan du ta med i en liten boks slik at salaten holder seg god og fersk lengst mulig til den skal spises.

 

Ernæringsprofil:

  • Proteinrik
  • Glutenfri
  • Helsebringende
  • Lavt kcaloriinnhold
  • Lite karbohydrater

 

Ernæringsinformasjon:

  • Porsjons størrelse: 1 salat med dressing
  • Hver porsjon inneholder : 352 kcalorier ; 7,9 g karbohydrater ; 45,7 g protein

 

Salat med Reker og Egg


Eldre poster Nye poster


Legg igjen en kommentar