Het Skalldyrsuppe

Chilli Reker Skalldyr Skalldyrsuppe Suppe Tunfisk

Sjømat inneholder en unik kombinasjon av næringsstoffene som kroppen trenger, og er viktig i et balansert kosthold. Marint omega-3, vitamin D, jod, selen er næringsstoffer som det ikke finnes så mye av i annen mat. I tillegg bidrar sjømat med lett fordøyelige proteiner.  Spiser du sjømat til middag, velger du samtidig vekk andre middager som kan inneholde mer mettet fett og sukker. Her kan sjømat være med å bidra positivt, ikke bare på grunn av de viktige næringsstoffene, men fordi den kan være med å redusere inntaket av matvarer vi burde spise mindre av. 

 

Denne oppskrifter gir: 6 porsjoner
Tilberedelsestid: 20 minutter
Total tid: 50 minutter

 

Ingredienser:

  • 1 ss rapsolje
  • 1 stor hakket løk
  • 4 hakkede hvitløksfedd
  • 2 store gulrøtter
  • 1 grønn paprika
  • 2 ss frisk hakket koriander
  • 2 ss frisk hakket persille
  • 2 ts malt kummen
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts chilli pulver/Harissa eller tabasco saus
  • 1 ts malt paprika pulver
  • 1 liter vann
  • 1 boks Pasatta tomat saus
  • Ca 600-700 gram frossen skalldyrmix (kan bruke mer hvis ønskelig, eller annen hvit fisk i tillegg)
  • 1 boks tunfisk i olje avrent
  • Smakes til med salt og pepper 

 

Fremgangsmåte:

  1. Bruk en minihakker og hakk gulrot, løk, hviløk og grønn paprika i små biter. Bland olje, og de hakkede grønnsakene i en middels stor kjele sammen med alt krydderet og stek i kjelen i ca. 5 min.
  2. Tilsett så 1 liter vann og 1 boks Pasatta tomat saus og rør rundt.
  3. Tilsett deretter skalldyrmixen, tunfisk boksen (avrent) og rør inn hakket koriander/persille.
  4. Kok i ca 20-30 min og smak deretter til med salt, pepper, chilli, cummin og paprika pulver. 
  5. Øs suppen opp i boller og server med en skive proteinbrød hvis ønskelig.

 

Ernæringsprofil:

  • Proteinrikt
  • Rik på Folat og Jod
  • Glutenfri
  • Helsebringende
  • Høyt fiberinnhold
  • Lavt kcaloriinnhold
  • Lite fett

 


Eldre poster Nye poster


Legg igjen en kommentar