Oppskrifter

Kald Chiagrøt med Skogsbærblanding

Bær Chiafrø Chiagrøt Grøt Skogsbær

Kald Chiagrøt med Skogsbærblanding

Ingredienser1,5 dl usøtet soyamelk (kan også bruke mandelmelk)2 ts sukrin (sukrin gold eller sukrinmelis)2 ss chiafrø2 ss kokosmasseSyltetøy:50 g skogsbær2 ts sukrinmelisPynt:2 ss kokosflak6 eventuelt hakkede mandler FremgangsmåteMelk og sukrin blandes før chiafrø og kokosmasse tilsettes. Den skal stå minst 6timer i kjøleskapet. Kan lages kvelden før den spises. Bærene på toppen frosneskogsbær som er smeltet og blandet med litt sukrinmelis for litt søtning. (Eksempel på bær kan være blåbær, skogsbær, bringebær, jordbær ) Pyntes med litt kokosflak, litt rista mandler og bær (syltetøy ) Syltetøyet kan moses med en stavmikser når bærene er tint opp. NæringsinnholdAntall porsjoner : 1...

Les mer →


Kremet squash «pasta» med scampi og avokado

Avokado Pastasalat Reker Scampi Skalldyr Squash Squashpasta Squashspagetti

Kremet squash «pasta» med scampi og avokado

Hvorfor er denne retten så bra for helsa?

Avokado er mettende, og er gunstig i forebyggelsen av dårlig kolesterol og hjerte- og karsykdommer. I tillegg til å inneha kolesterolsenkende stoffer og antioksidanter som er spesielt bra for nervesystemet, er avokado rik på fiber, kalium og B-, E-, K-, A- og C-vitaminer.

Reker er en god kilde til vitamin B12, og inneholder også en god del av de fettløselige vitaminene A, E og D. 

Squash er en kalorifattig grønnsak og den er nærmest fettfri. Innholdet av protein og karbohydrater er også lavt. Dette betyr at den er en perfekt grønnsak i middagsretter fordi den virker regulerende på energiinntaket. Squash er rik på vitamin C, kalium, magnesium, fiber og betakaroten. 

Les mer →


Søtpotetpai med Spinat & Fetaost

Fetaost Middagspai Oliven Oppskrift Pai Spinat Søtpotet Søtpotetpai

Søtpotetpai med Spinat & Fetaost

Søtpoteter er utrolig næringsrike og en av de beste grønnsakene du kan spise. Ikke bare er søtpoteten rik på karotenoider, vitamin C, fiber og kalium, men den er også svært allsidig, og inneholder et blodsukkerregulerende hormon kalt adiponektin. Spinat er også meget rik på mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium, og er en god kilde til folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider. Denne middagspaien er virkelig tettpakket med næringsstoffer og anbefales på det sterkeste til både store og små :)

Les mer →


Het Skalldyrsuppe

Chilli Reker Skalldyr Skalldyrsuppe Suppe Tunfisk

Het Skalldyrsuppe

Sjømat inneholder en unik kombinasjon av næringsstoffene som kroppen trenger, og er viktig i et balansert kosthold. Marint omega-3, vitamin D, jod, selen er næringsstoffer som det ikke finnes så mye av i annen mat. I tillegg bidrar sjømat med lett fordøyelige proteiner. 

Spiser du sjømat til middag, velger du samtidig vekk andre middager som kan inneholde mer mettet fett og sukker. Her kan sjømat være med å bidra positivt, ikke bare på grunn av de viktige næringsstoffene, men fordi den kan være med å redusere inntaket av matvarer vi burde spise mindre av. 

 

Les mer →


Tunfisk Salat fra Middelhavet

Bønner Kapers Kikerter Koriander Middelhavet Paprika Persille Sitron Tunfisk

Tunfisk Salat fra Middelhavet

Tunfisk er en mager til halvfeit fisk. Den inneholder omega-3-fettsyrer og er en god kilde til vitamin D, samtidig som den bidrar med viktige næringsstoffer som jod, selen, vitamin B12 og jern. Kikerter er også svært rike på essensielle næringsstoffer som folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan, og har betydelig kolesterolsenkende effekt og forebygger derfor, sammen med det høye folatinnholdet, hjertesykdom. Kikerter gir også stabilt blodsukker og forebygger diabetes, i tillegg til at kikerter har prebiotisk effekt på tarmfloraen. Denne salaten er derfor sunn og god, og bør uten tvil implementeres  som en del av ditt kosthold. 

Les mer →